„Dobrá fotka mnohdy o Vašem produktu řekne více než tisíc slov“. Ale vážně! Je to pravda, bez slušných fotografií téměř nelze očekávat úspěch při nabízení produktů či služeb online.

 

Produktové nebo také všeobecně reklamní foto je nezbytnou součástí vizuální identity firmy, v některých oborech je dokonce důležitější než samotná grafika. Protože jsem zvyklá klientům nabízet služby kompletní, zopakovala jsem si znalosti z akreditovaného kurzu reklamní fotografie a pak jejich část úmyslně zapomněla. Dělám to raději po svém. Je samozřejmostí, že Vám mohu produkty vyfotit v ateliéru hezky se zábleskovými světly, na jednobarvném pozadí. Ale. Raději svým klientům nabízím nějaké přirozenější fotky, na kterých jsou produkty v reálném prostředí. Vždy záleží na konkrétním způsobu použití fotografií a na společných konzultacích.

 

Při domlouvání focení s přirozeným světlem – třeba pro promo Vaší provozovny – je potřeba vždy myslet na vhodné venkovní podmínky pro focení a také počítat s tím, že pokud bude vyloženě špatné počasí, bude potřeba termín realizace posunout.

 

Po konzultaci a odhadnutí objemu fotografických prací je pak možné i přesněji určit cenovou nabídku za realizaci. Vše je vždy lepší řešit individuálně, podle Vašich potřeb. K samotné realizaci – chci Vás znát, chci vědět, co potřebujete. Výsledek by měl být přirozený, vhodný k účelu, ke kterému ho potřebujete, a měl by o Vás něco říkat. Chcete svůj portrét na webové stránky? Chcete nafotit svoje produkty, kterým jste dali život? Pokud pečete dorty, asi nebude ideální fotit je v ateliéru na klasickém sterilním nekonečném pozadí. Stejně tak nedoporučím, abyste na sobě měli prvně v životě oblek při focení profilové fotky, zvláště pokud vlastníte třeba zahradnictví.

 

Proto je komunikace mezi námi klíčová.

 

 

Pokud by Vaše podnikání bylo oborem, ve kterém bych se necítila jistě a nedokázala bych vymyslet uspokojivý způsob focení – raději zakázku odmítnu, než abych byla nespokojena s výsledkem.

*

Ceník

Produktové foto jednotlivě – od 350 Kč/ks

Katalog produktů – od 100 Kč/ks dle počtu fotografií

Fotomontáže/postprodukce – od 450 Kč/h

Cestovné v případě potřeby 10 Kč/km

IMG_6238
IMG_9591m
ss02
Ukázky
Svatební foto
Nabídka svatební fotografie závisí na mých volných termínech, které můžete sledovat zde na webu v nabídce Kalendář. Pokud plánujete Váš svatební den na běžný pracovní den, je větší pravděpodonost, že Vámi vybraný termín bude dostupný.

 

Při plánování svatebního dne je dobré už dopředu myslet na společné fotografie, které by měly následovat po obřadu, a vyhradit jim nějakou tu chvíli v časovém plánu.  Na společné fotografie s rodinou a ostatními hosty je potřeba počítat alespoň 20 minut času a poté následuje ještě focení samotných novomanželů někde poblíž. Samozřejmě délka časové rezervy záleží na počtu hostů na svatbě, popřípadě místě, kde by měly vznikat párové fotografie – občas není na škodu zajet někam 5 km vedle do vsi, kde je krásná alej nebo rybník…

Při včasné rezervaci termínu toto společně vždy probereme, vymyslíme to správné místo na focení páru a odhadneme také, jakou časovou rezervu nechat na focení při plánování iteneráře.

 

Grafické práce, které nabízím, se nemusí týkat jen firem. V oblasti svatebního focení s některými klienty spolupracuji od začátku svatebních příprav a vytváříme spolu pozvánky na svatbu, na hostinu, jmenovky nebo třeba jen svatební oznámení. Vše tak, aby to odpovídalo tématu svatby, které zvolíte.

 

V základní nabídce svatebního focení je pouze dokumentace svatebního obřadu včetně příjezdu na místo a poté společné fotografie – skupinové a párové. Délka tohoto focení je cca. 2 hodiny podle délky obřadu a výsledkem zpravidla bývá něco málo přes 100 fotografií v závislosti na velikosti svatby. Je ale možné domluvit se i na rozšířené variantě včetně oblíbených ranních příprav nebo odpolední zábavy v maximální délce focení cca. 4 hodiny.  To jsou ze zkušenosti takové ideální balíčky, nebráním se ale ani celodennímu focení, přičemž cena je na dohodě s ohledem na době trvání. U rozšířených verzí focení ovšem nepočítejte s tím, že budu obcházet stoly při hostině, abyste měli do alba babičku s otevřenou pusou s řízkem a tetičku se šunkovou rolkou.  Fotky by měly být takové, abyste je rádi viděli i za několik let, třeba se nad nimi i zasmáli, ale neměly by překračovat hranice vkusu.

*

Ceník:

Obřad + společné foto/ cca 100  fotografií v elektronické podobě   – od 5000 Kč

Obřad + společné foto + přípravy/ cca 160 fotografií v el. podobě – od 7500 Kč

Celodenní focení od 10 000 Kč/ dle dohody

Cestovné 10 Kč/km

Ostatní Vaše přání či nápady – cenový rozpočet vždy na základě konzultace

 

00000117
IMG_8298
IMG_9428_male
Svatební foto
0

Your Cart