Pamatuju si docela živě, že jsem vždycky v pizzeriích a restauracích po tataráku z lososa pokukovala a hrozně mě lákalo ho vyzkoušet. Zároveň jsem k němu měla ale docela nedůvěru, přeci jen chuť syrového lososa znám ze sushi a nějak jsem si neuměla představit, že by to mohlo být dobré....
Německé pohraničí dopadlo více či méně stejně jako to naše...
V poslední době se u nás doma různé krémové polévky těší velké oblibě. Testuji krémy prakticky z čehokoli - většinou tak, že si vyberu surovinu, ze které se o krém chci pokoušet, a "googlím" různé varianty a nápady ostatních. Většinou vzniká odlišný recept, nechám se pouze inspirovat a raději si...
Menším průzkumem jsem zjistila, že tento pokrm je původně od Aztéků a plnil fuknci spíše salsy, omáčky k masu atd. Ale já už ho objevila jako pomazánku a toto použití mi naprosto vyhovuje, protože v létě přes den na teplé jídlo obvykle chuť nemám. A protože jsem sama ještě před...