ČLÁNKY NA HOUBY: Ryzec syrovinka

Luxusní chuťový zážitek. Určitě už jste někdy slyšeli o ryzcích, dost možná jste je i ochutnali. Syrovinka je ale takovým atypickým zástupcem ryzců. Po rozkrojení nebo jiném poškození z houby teče bílé lepkavé „mléko“ a rozhodně dokáže ušpinit cokoli a pak nejde dolů (nijak a z ničeho) – ale právě...

ČLÁNKY NA HOUBY: Sírovec žlutooranžový

V poslední době mám pocit, že ho lze nazývat i „veganským kuřetem“. Jedná se o dřevokaznou houbu, jak napoví i jeho další název – choroš sírový. Můžete se po něm tedy koukat především na kmenech či pařezech stromů, které nejsou v ideální kondici a když už roste, roste ve velkém...

ČLÁNKY NA HOUBY: Kačenka česká

Sice jste o ní možná ještě neslyšeli, ale o jejím blízkém příbuzném – smrži – už určitě něco víte. Stejně jako smrž je to houba velmi chutná, vzhledově se mu i podobá (patří do stejné čeledi) a sbírá se také na jaře. Patří mezi první houby, kterými se zahajuje houbařská...

Pohledový beton v interiéru

Miluju beton - sice je to v posledních letech možná až trapně moderní (čti: chce to mít každý a já obvykle nechci mít to, co má každý), ale je to prostě úžasný povrch a vzhledem k šedým odstínům je kombinovatelný prakticky se vším. Navíc existuje i betonová stěrka, která vytvoří...

0

Your Cart